FacebookTwitter

Volg ons nu ook via
Facebook en Twitter.

De mensen achter ’t Bikkelement



 Gerard, kok sinds jaar en dag, weet wat werken in de horeca inhoudt. ‘Je moet  er veel voor laten, maar het levert ook veel op. Omdat je altijd op rare tijden  werkt, ben ik er vrienden door kwijtgeraakt. Maar ik heb er ook ontzettend veel  plezier en kennissen aan overgehouden.’ Hij begon al op zijn twaalfde als  koksmaatje in de keuken van Loodsmansduin, bij ‘horecadier’ Willem Ham. Meer  ervaring deed hij op in De Lindeboom, De Raadskelder en –samen met Joke -  restaurant Motel Texel in De Koog. Sinds 1994 runnen ze een eigen bedrijf, ’t  Bikkelement aan de Kikkertstraat. Geen gekke plek, want de ondernemende  familie Hooijschuur is stevig geworteld in Texels noorden. De twee leerden  elkaar kennen in hotel De Lindeboom. ‘Ik ben er echt ingerold’, lacht Joke. Als  dochter van boswachter Jan Zijm komt zij niet uit een horecanest, maar begon  met vakantiewerk in de hotelbar. De bedoeling was om een zomer te werken en  dan de Havo te doen. Maar zover is het nooit gekomen. Het horecavirus kreeg  haar te pakken. ‘ Die zomer duurt nog steeds, ja,’ glimlacht Joke. De Havo kwam  er niet meer van, maar ze behaalde wel alle benodigde papieren om in de  horeca te slagen.